CUBILON'S B-KULL,

puli,

født 05.11.92

 

 

       
PARENTS GRAND-
PARENTS
GREAT GRANDPARENTS GREAT GREAT GRANDPARENTS
INT N S CH

KUTYA'S

SZUSZOGO-

SZIVAR

S CH

JUDZO-BIGGEN

N CH KUTYA'S

LOMPOS

NORD CH VILLE
CHERI
TOP DOG'S NICOLE S CH NV-82 SZITTYA-MAGYAR MORZSA
N CH TOP DOG'S RANJA
S CH ROSWITHA

CARRIE OF BORGVAALE

ROSWITHA HIGH SOCIETY LONDON PRIDE GB UNG POL CH KAJAKOS CSIBESZ KOCOS
BORGVAALE MAGYAR ILKA
BORGVAALE FANCY FREE FEHERGYARMATI EMKE OF BORGVAALE
FEHERGYARMATI ESTER OF BORGVAALE
N S CH KANIKULA'S BOLLA PUNKY OHM-O INT N S CH KUTYA'S WACHTE-VAGANY TIGMAS BASHSTREET BOY MOTORWAY ROMEO OF BORGVAALE
ZAYDAH FEKETE RIBISZKE
S CH ROSWITHA CARRIE OF BORGVAALE ROSWITHA HIGH SOCIETY LONDON PRIDE
BORGVAALE FANCY FREE
KUTYA'S ORZI NORD CH VILLE INT NORD CH KUTYA'S MACKO
INT NORD CH PELI-VOLGYI-CSULI
CHERI KUTYA'S ZSANDAR-ZOLI
VÆSTSJØ ORSOLYA

AuthorCarina Berntsen

                                                    

5 HANNER, 1 TISPE

 

BOLIVER BELAVAR, 

BERNARD BIRJAN, HD-fri, N UCH, død 16.04.03

BRUMUND BATAZEK, HD-fri, N UCH,

BENSON B

BALDER BELZOSAR,

BONNIE BELEZNA, HD-fri, øyelyst, ?

 

INT N S UCH KUTYA'S SZUSZOGO SZIVAR, pet name CHIVAS

 

N S UCH KANIKULA'S BOLLA PUNKY OHM-O, pet name PUNKY

 

Cubilon's B-kull var godt planlagt, men vi trengte ikke dra så langt for å finne hannhund. Vi hadde overtatt en voksen hanne selv; Chivas. Han passet utmerket i kombinasjon med vår Punky.

Vi visste jo at det fødselen var nært forestående, men Punky ga ingen info. En tirsdag morgen dro jeg avgårde til skolen som vanlig, jeg hadde flyttet inn på valperommet sammen med tispa. Alt normalt. 45 minutter senere ankom kennelhjelp Hilde, og da hadde Punky født en valp i senga til mor, og den andre var på vei! Hun blei litt stressa tror jeg... Men vi hadde også en plan B, og derfor ble Rita oppringt og måtte trø til som jordmor. Hilde var etterhvert veldig glad for det, den ene valpen satt dønn fast. Men alt ordner seg som regel for snille piker og gutter. Da jeg kom hjem om ettermiddagen, hadde Punky bare spart en som jeg fikk være med på. Totalt satt vi med 5 hanner og 1 tispe! Og vi som hadde 3 eller 4 henvendelser på tispe...

Alt går, det umulige tar bare litt lenger tid! Så også med puli-salget. Vi var i avisa og greier. Bonnie var den som dro først hjemmefra, hun bodde i Trondheim. Hun ble stilt noen ganger de første årene, men de mistet litt gnisten da hun viste seg fram på samme måten som sin mor: krypende, eller bak-fram i ringen! Ble røntget HD-fri, og øyelyst u.a. Bonnie er eller var, en herlig skapning. Hvilken peronlighet! Sist jeg hørte noe fra den kanten, var familien på flyttefot.

Boliver flyttet til Ålesund, og kom der til et pyreneerhjem. De skulle egentlig hatt ei tispe, men det ble litt manko på dem da. Derfor hentet Marit, Svein og Stian Boliver med seg. Og gjett om det ble en personlighet! Han ble også forsøkt stilt noen ganger, men det "beste" resultatet var vel da han syntes dommeren ble litt vel intim der bak, og glefset litt etter ham. Han traff heldigvis ikke... Boliver hadde den særegenheten at han var for knyttet til Stian, sønnen i huset. Så når Stian kom fra skolen uten at det var voksne hjemme, ble han så å si avkledd. Ikke tale om at han fikk lov å gå ut igjen heller! Stian var heldigvis vant med dette, og ble ikke skremt om han fikk et risp heller. Men da familien etter noen år skulle splitte lag, måtte Boliver omplasseres. Da ble det verre, for sønnen i det nye hjemmet ble livredd da Boliver skulle kle av ham! (rart?) Hvordan det videre gikk med Boliver er mer usikkert.

  BOLIVER BELAVAR

 

Bernard, eller Buster, flyttet inn til familien Myhre i Trondheim, og det ble starten på et eget kapittel i kennelens historie. Først kjøpte altså far Willy pulien Buster. Så kom hans søster Sølvi og kjøpte pulien Brumund. Deretter flyttet hans datter Vivian hjemmefra, og kjøpte (fra senere kull) pulien Futhrik. Vivians svigermor kjøpte pulien Flode. Så kjøpte Willys andre søster pyreneeren Gunda, og søster Sølvi kjøpte også en pyreneer; Guttorm! Henger du med ennå? I tillegg hadde Vivan og mannen Tore, pyreneeren Renate de siste årene hun levde. De er medeiere i pyreneeren Gaus, og Buster bodde hos dem til han døde nå den 16. april '03. Stadig forvirret?

Buster ble norsk utstillings-champion, og han var HD-fri.

 

BERNARD BIRJAN, pet name BUSTER

 

Brumund ble som sagt solgt til Sølvi. Han ble også relativt raskt champion. Brumund ble den turkameraten Sølvi ville han skulle bli, og det er nok ikke få mil de to har tilbakelagt, sommer som vinter. Den sommeren G-kullet her ble født, bodde Sølvi og Brumund her på gården. Han syntes vel valpene var OK, så lenge de ikke rørte pelsen hans! Da var det virkelig brum-brum!

Og så var det bl.a geiter på gården den gangen. De gikk litt fritt omkring, men Brumund syntes det var best at de holdt seg samlet, og helst i et hjørne på gårdsplassen. Han hadde ganske mange timer gjetende på de dyrene. Men mannen som bodde i andre leiligheten, han var ikke Brumunds venn. I følge Brumund. En gang vi hadde vært i byen, og hundene var hjemme, fant vi en søkk-våt puli under hagebordet. Da hadde naboen vært inne i leiligheten for å hente noe, helt etter avtale. Men Brumund syntes ikke noe om det der, og da mannen skulle prøve å få stengt ham inn på stua igjen før han gikk, følte hunden seg så trengt opp i et hjørne at han falt ut fra vinduet! Det er ganske høyt ned bak huset, og det var bare en "katt-åpning" på ruta, men ut for han. Og naboen ble ikke mindre stressa da Brumund la på sprang bortover veien! Han etter i bil, og klarte å få snudd hunden slik at han sprang tilbake igjen. Men da satt Brumund under hagebordet resten av dagen, fram derfra skulle han altså ikke! Tror det gikk 4-5 timer før vi kom. Naboen og Brumund fant aldri helt ut av det der. Det var nok at han viste seg i vinduet, så stod Brumund utenfor og bjeffet. Hold avstand!

 

       BRUMUND BATASEK

Da Sølvi også anskaffet pyreneer, gikk det ikke lang tid før det ble en hund for mye til Brumund. Derfor lever han i dag lykkelig i en ny familie i Trondheim., nedklippet og lekker.

Balder bodde i tre uker hos en gammel dame i Skaun, men vi måtte hente ham hjem igjen. Han bodde hos oss fram til januar 1997, da fant jeg via noen kjente, et flott hjem til ham på en gård i Misund i Romsdal. Balder er/var en grei gutt, bare ikke sammen med sin gamle far Chivas. Jeg ble litt sliten av å passe på hele tida, så han ikke skulle plage opphavet. Balder kunne være med hvor som helst uten bånd, men ville ikke være hjemme alene. Da var det bedre i bilen syntes han. Jeg håper Balder-gutten lever i beste velgående!

Sistemann da blir Benson. Han var lille-gutt i kullet, og vi ble vel litt ekstra knyttet til ham da. Noen gamle venner av Harald ville gjerne ha en puli, og vi leverte ham derfor til denne familien utenfor Bodø. Vi så ham igjen to år senere, han var ihvertfall ikke liten lenger! Heller kjempestor.. Siden har jeg ikke sett eller hørt noe.

Tror ikke noen herfra er brukt videre i avl.

  BRUMUND

Alle rettigheter tilhører Cubilon ©2004