CUBILON'S  A-KULL,

pyreneer,

født 26.07.91

 

       
PARENTS GRAND-
PARENTS
GREAT GRANDPARENTS GREAT GREAT GRANDPARENTS
S N CH CARABRAE LONG HAIRED LOVER L'AMOUR DE LA GRIFFE D'OURS                                             GARLIN DE LA GRIFFE D'OURS

 

OLIVIER LE DAIM DE BACALA
BEL CH ORANNE DE COMTE DE FOIX
F BEL CH FANNY DE LA GRIFFE D'OURS IZOURT
BEL CH ORANNE DE COMTE DE FOIX
SOMETHING NEW AT CARABRAE GB IR CH AWTON PREMIER SUPER TROOPER BARQUEILL GAINSBOROUGH OF CARABRAE
GB CH AWTON PREMIER E'DITION
FLOCKTON'S ISLA CARABRAE WONDERFUL GUY
FLOCKTON'S SIRIUS
INT N S UCH AMATRISE'S ILLYANE INT NORD UCH NV-89 DORDAVIAN REMUS DORDAVIAN QUOTA ICARUS LEGACY TO DORDAVIAN
DORDAVIAN MINERVA
DORDAVIAN PREFEREE DE PAPA PEDRO CHESWARDYNE OF DORDAVIAN
DORDAVIAN DOTTYPIXME
N UCH SHAGGY'S                     SUGAR MAGNOLIA

 

VAUDEVILLE RAVEL KAROLASKA KATCH'ES SUNBEAM
STARLAXY YTTRIUM
N UCH SHAGGY'S MOST HIGHLY FAVOURED LADY IDEBORGEN'S DONE TO PERFECTION
SHAGGY'S NORWEGIAN DESIGN

Author Carina Berntsen

 

2 HANNER, 2 TISPER

ALEXANDER AINET, pet name SILVER, hann, HD-fri, N UCH, død høsten 2001

ARISTOTELES AMANT, pet name DENNIS, hann, HD-fri, N UCH, død våren 2000

 ADRIANE AGACERE, pet name HEIDI, tispe, ?, ?

AMICA ALEZAN, tispe, HD-svak, N UCH, død 09.03.04

 

 

S N CH CARRABRAE  LONG HAIRED LOVER - pet name BJØRNE  

 

 

   

             

                                                                                                                                                                                

 

   

   

                        BJØRNE

 

 

  LANA MED SINE 4 FØRSTEFØDTE

Vi dro til Ideborgen kennel i Sverige og parret ned den engelske importen Bjørne. En aldeles herlig hanne, med et av de beste hodene jeg vet om. Den dag i dag kunne han ha konkurrert hvor som helst med det uttykket der.

Han hadde en kraftig kropp, som ikke ble dyp. Når Bjørne ville gå noe sted, så gikk han! Uansett om det hang noen i andre enden av et kobbel eller vogn eller noe. Han bare koblet inn firehjulstrekker'n og gikk! Da var det enda bra at han var så snill.

En glovarm julidag kom endelig fødselen igang. Desverre var 4 av 8 valper dødfødte, men de vi fikk var bare noen vidunderlige vesen. (Er det ikke det alle sier om barna sine?) To jenter og to gutter, greit fordelt. Ingen helhvite.

Det var så varmt at det i perioder var slitsomt å være mor. Lana prøvde med jevne mellomrom å grave ut sin egen kjeller under verandaen, såpass ille at Harald måtte stenge igjen der skikkelig. Da prøvde hun under trappa, o.s.v  Tre uker i strekk lå tempen rundt 30 grader, og det blir tøft for oss som er vant med Trøndelags-klima.

Valpene vokste, og kjøperne dukket opp litt etter litt. Alexander var bestilt i god tid, han skulle få navnet Silver, og flyttet til Gaupne. Han ble norsk utstillings-champion for dommer Brenda Judson på Spesialutstillinga vår i 1994. Judson var oppdretteren til Bjørne, altså Carrabrae kennel. Han var HD-fri. Da Silver var ca 5 år, flyttet han opp til Løkken, til Liv-Berit og Kari.(Som også har Amica.) Silver døde høsten 2001 med voksende hjerte.

                                                                                                                                

ALEXANDER AINET - pet name SILVER           

 

Aristoteles flyttet til Berkåk, og hadde med seg Dennis-navnet hjemmefra. Han var jo halvt svensk jo... Han ble røntget to ganger, først 18 måneder gammel avlest med svak grad, så omrøntget 2 1/2 år avlest som fri. Dennis og eierne syntes det var stas med utstilling, og var noen år og se i ringen rundt omkring. Han ble da også kjapt champion. Bl.a fikk han sitt første NKK-cert for Werner Hagen, 9 måneder og 1 dag gammel! På Spesialen samme året stilte han i junior-klasse, ble 2.vinner med CK, og ble 5. beste hannhund! Dennis figurerte på mestvinnerlista vår i 3-4 år. Han døde i Fauske, våren 2000.

 

ARISTOTELES AMANT - pet name DENNIS           

 

Adriane, pet name Heidi, flyttet til Vartdal, der hun bodde på gården til Hans. Et eldre ektepar som hadde hatt hunder i alle tider, og han trengte en god hund for å passe sauene. Heidi var alltid med når de flyttet sauene, og sanket dem om høsten. Vi besøkte dem sommeren '92, og senere har jeg ikke sett henne. Jeg fikk kort fra dem av og til, og vet fra Karin Stave at hun levde ennå sommeren 1997. Mer vet jeg ikke. Men ei vakker tispe var hun!

 

 ADRIANE AGACERE - pet name HEIDI

 

Og så kjære Amica. Egentlig hadde jeg lyst å beholde henne selv, men da hun var 3 måneder gammel ringte Liv-Berit og lurte på om vi hadde ei tispe å selge. Hun hadde hatt sin første pyreneer allerede fra Ramoco's kennel i 1972, og ettersom de bodde såvidt nærtm ble det så vi solgte henne. Amica ble også stilt en del, og fikk raskt sitt championat. Hun er ei stor, reell tispe, med et flott uttrykk. Desverre ble hun avlest med svak grad HD. Hun ble brusk-operert i albue, og hun fikk satt inn kunstig korsbånd da hun var rundt året. Men Amica kom tilbake! Med fornuftig opptrening, disse folka driver en stall, som kom hun tilbake hver gang. Hun ble også parret, med Ideborgen's Highland Illusion. Det hele endte helt forferdelig, hun måtte ta keisersnitt til slutt, og da tok de ut 12 døde, men fullgåtte valper. Eneste som var positivt, og viktigste forsåvidt, var at Amica kom seg igjennom det uten varige men. Klart det setter spor på eierne, så lysten på egenoppdrettede valper minket betraktelig.

  

                              AMICA ALEZAN

 

Jeg besøkte Amica (og Liv-Berit) nå sist i vinter, og hun syns ennå det er kjekt med besøk av sin gamle matmor. Hun er snart 12 år, og bestemmer nå det meste selv. Når hun skal ut, hvor hun skal, og hvor lenge. Det var rart å se hvor lik hun var blitt sin mor. Amica har alltid vært en bestemt dame, også i sin lille flokk. Ingen har vært henne rangen stridig. Og skal noen jage alle luft-elgene, og ekte elger på Løkken, så er det henne!

 

Nå er det over, Amica døde 9.mars '04.  Hun ble nesten 13 år, og det er en anseelig alder på en pyreneerdame vel?     Takk til Liv-Berit, som ga henne et flott liv sammen med hestene på Løkken!

Alle rettigheter tilhører Cubilon ©2004-2010